30 godina Ajvatovice na stranicama Preporoda

Date:

U okviru Dana Ajvatovice, a u povodu jubileja 30 godina od reaktiviranja ove  vjersko-kuklturne  manifestacije, IIN Preporod je pripremio i  postavio izložbu  sa tekstovima objavljenim u proteklih 30 godina na stranicama ovog lista.

Preporod je bio aktivni sudionik svih ovih godina u Danima Ajvatovice, pišući i izvještavajući o svemu što se događalo.

Prateći hronološki period od 1990. pa do 2020. godine kroz sliku i pisanu riječ, napravljena je zanimljiva retrospektiva koja prati ljude, događaje, zanimljivosti, poruke, analize, a sveukupno prenosi najvjerniju sliku  trajanja  ovog našeg najvećeg dovišta u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi. 

83D44C74-1AD3-4EAC-8BD3-58AA62A49715.jpeg - 30 godina Ajvatovice na stranicama Preporoda
Foto: 30 godina Ajvatovice na stranicama Preporoda

Priređujući ovu izložbu, Preporod je odao zahvalnost, ali i podsjetio, na značajan broj onih koji su svojim dolaskom  i učešćem obogatili Ajvatovicu, bili među živima ili onima koji više nisu.

Svakako se ovom izložbom pridružujemo čestitkama Organizacionom odboru Dana Ajvatovice na predanosti i odgovrnosti u kreiranju i realizaciji programskih sadržaja i u ovim vanrednim okolnostima.

– Veoma je zanimljivo, emotivno, ali i ponosno pogledati ovu izložbu, kroz koju vidim sebe u Ajvatovici svih ovih 30 godina. Neke slike su bile zaboravljene, neki događaji potisnuti, ali je nemoguće pogledati sve ovo, a ne osjetiti ponos i zadovoljstvo što sam bio dio ovih događaja. Čestitam Preporodu na ovoj izložbi koja još jednom potvrđuje da je Preporod uvijek bio uz naš narod – rekao je Esad ef. Slipac, bivši glavni imam MIZ Donji Vakuf.

(B.S/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related