510. Dani Ajvatovice: Humanitarne posjete udruženjima „Leptir“ i „Slatki svijet“ Bugojno

Date:

Predstavnici Medžlisa IZ i Humanitarne organizacije MDD „Merhamet“ Bugojno posjetili su Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i mladima s posebnim potrebama “Leptir” i Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet”. Posjete udruženjima koja okupljaju djecu s posebnim potrebama i djecu oboljelu od dijabetesa već nekoliko godina su dio programa manifestacije Dani Ajvatovice.

– Naša je želja da budemo uz naše sugrađane, članove ovih udruženja, da znaju da nisu zaboravljeni, da su u našim mislima i mi ćemo se zalagati da im pomažemo u budućnosti, koliko god to budemo u mogućnosti – rekao je Kemal ef Tokmić, glavni imam MIZ Bugojno.

 – Bugojanski Merhamet i do sada je često na različite načine pomagao rad pomenutih udruženja i to će činiti i u budućnosti – izjavio je predsjednik humanitarne organizacije Merhamet MDD Dževad Ibrahimović.

– Ove aktivnosti sa medžlisom islamske zajednice postaju tradicija i to ćemo sa zadovoljstvom činiti i u budućnosti jer su vrata Merhameta otvorena svima – naglasio je Ibrahimović.

Po riječima predsjednice „Leptira“ Biserke Božić, svaka posjeta udruženju mnogo znači jer na taj način širu zajednicu mogu informisati o svojim potrebama, ali i svakodnevnim aktivnostima sa korisnicima i zajednicom.

– Ova posjeta i donacije našim članovima uručene od strane MIZ i Merhameta nam mnogo znače, posebno u Danima Ajvatovice. Naše udruženje egzistira od 2014. godine i broji 17 članova, od čega su tri člana starija od 18 godina, dok su ostali maloljetni – kaže Jasna Begić, članica udruženja „Slatki svijet“.

Ovom prilikom pomenutim udruženjima uručeni su paketi sa životnim namirnicama za šta je sredstva obezbijedio MIZ Bugojno, a realizirao Merhamet Bugojno, te iznosi od po 800 KM koje je obezbijedio Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ posredstvom travničkog muftijstva. Sredstva su izdvojena od zekata i sadekatul fitra.

(A.Mandžić/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related