Ahmetović uručio zahvalnice predstavnicima boračkih organizacija i saveza TK

Date:

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona (TK) Fedahija Ahmetović sastao se danas sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija i saveza TK povodom dogovora u vezi sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Odlučeno je da će Zakon biti „pušten“ u proceduru nakon što su pribavljena mišljenja resornih ministarstava.

Ministarstvo za boračka pitanja prethodno je sačinilo Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica na koje su kantonalni savezi dostavili svoje prijedloge i amandmane.

Ministarstvo je najveći dio tih amandmana ugradilo u Prijedlog zakona, rečeno je na današnjem sastanku.

Sastanak je bio prilika za uručenje zahvalnica za doprinos u realizaciji programskih ciljeva Ministarstva za boračka pitanja TK za 2021. godinu i obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

Zahvalnice su uručene – Savezu organizacija porodica šehida i poginulih boraca TK, Savezu udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja u domovinskom ratu HVO TK, Savezu ratnih vojnih invalida TK, Udruzi hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata TK i Savezu demobilisanih boraca TK.

Dobitnici zahvalnica su i – Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ TK, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO TK, Udruga demobiliziranih branitelja domovinskog rata HVO TK, Savez boraca Patriotske lige TK, Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja TK, Savez udruženja logoraša TK i Savez udruženja policije 1991-1995. TK.

Ministru Ahmetoviću ovom je prilikom uime Koordinacije boračkih organizacija i saveza TK, predsjednik Fahrudin Hasanović Beli uručio plaketu za doprinos u saradnji na realizaciji dopunskih prava iz Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica i podršci u obilježavanju značajnih datuma, događaja i ličnosti na području TK, saopšteno je iz kantonalne Pres-službe.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related