Ahmić: Ratko Mladić je dobio certifikat međunarodnog zločinca

Date:

Amir Ahmić, bošnjački oficir za vezu u Hagu zadovoljan je izrečenom presudom osuđenom i presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. 

– Današnja presuda je pobjeda bosanskoga društva. I u slučaju presude  Radovanu Karadžiću nešto slično sam rekao da je pobijedilo bosansko društvo. Čestitam i hvala svim svjedocima koji su dolazili ovdje godinama da svjedoče. Velika zahvlanost ide hiljadama malih tzv. ljudi koji su godinama, decenijama skupljali dokaze, dali veliki doprinos da ova presuda bude ovakva kakva jeste i svim onim koji su zdušno podržavali da Rtako Mladić dobije danas doživortnu presudu – kazao je Ahmić.  

Naglasio je da je ovo sedma doživotna presuda koja je izrečena od strane Tribunala. 

– I mi smo veoma ponosni, mi koji radimo. To su presude za genocide, tri presude za Srebrenicu, jedna presuda za Višegrad i istočnu Bosnu, presuda koja se tiče opsade Sarajeva i imamo Mladića i Karadžića. Ova preusda će uči u anale međunarodnog prava. Danas je Ratko Mladić dobio međunarodni certifikat, on je međunarodni zločinac. Ova presuda će biti ne samo izvor prv, izvor UN legislative, nego će sigurno biti korisna u nekoj fazi za BiH kada se i politički bude odlučivalo na koji način urediti odnose u BiH – kazao je Ahmić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related