Ajdin Huseinspahić novi predsjednik BZK “Preporod” Zenica

Date:

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Ajdin Huseinspahić novi je predsjednik Upravnog odbora Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Zenica.

Huseinspahić je naslijedio Mirzu Husetića, novog vijećnika Gradskog vijeća Zenica, koji je nedavno podnio ostavku na tu funkciju u BZK “Preporod”, ali je ostao član i novog saziva UO.

Za potpredsjednicu je izabrana zenička glumica Sabina Kulenović, a novi su članovi još i Amir Ismić, Namir Škaljo te profesor Amir Hodžić.

– Treba raditi na razvijanju i snaženju svijesti o ukupnosti bošnjačke kulture, razvijanju i jačanju patriotske svijesti i znanja o narodnoj cjelovitosti posredstvom snaženja osjećanja odgovornosti svakog pojedinca prema nacionalnoj cjelovitosti, kao i izgradnji uslova nacionalne organizovanosti u kojima će Bošnjaci preuzeti odgovornost za sve svoje ciljeve – istakao je Huseinspahić.

Cilj rada će, dodaje, biti i povezivanje svih bošnjačkih organizacija, upoznavanje i sprečavanje djelovanja svih oblika protivbošnjačkih ideologija i organizacija…

U zavisnosti od epidemiološke situacije, do kraja zime trebala bi biti obilježena i 30. godišnjica obnove rada zeničke organizacije BZK “Preporod”.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related