Akcija: Obezbijedimo paketiće djeci u povratničkim džematima

 

Zahvaljući velikom odzivu donatora u protekle dvije godine za dva ramazanska i dva kurbanska bajrama podijeljeno je 7000 paketića djeci u povratničkim mektebima i javnim ustanovama za djecu s posebnim potrebama u Kantonu Sarajevo.

Cilj kampanje je da zajedničkim radom Islamske zajednice u BiH, udruženja,  privrednika, džemata u BiH i dijaspori, fizičkih i pravnih lica, postignemo da i ove godine što veći broj djece u povratničkim mektebima i drugim javnim ustanovama za djecu s posebnim potrebama dobije kvalitetne bajramske paketiće edukativno-zabavnog sadržaja.

Bajramski paketići u praktičnom ”kofer” pakovanju će sadržavati didaktički materijal namijenjen muslimanskoj djeci i slatkiše, konkretno: 

          Poster sa harfovima

          Poster sa tedžvidskim pravilima

          Set od 8 naljepnica sa dovama: dova za izlazak i ulazak u kuću, dova prije i poslije spavanja, dova prije i poslije jela, dova za izlazak i ulazak u toalet. 

          Kartice sa surama: Set I i Set II. Set se sastoji od osam kartica sa kratkim surama u različitim bojama. Pored sura na arapskom, na karticama se također nalazi i transkripcija, te prevod na bosanski jezik.

          Albabi Pamtilicu (poster sa naljepnicama za naučene sure)

          Albabi bojanka

          Slatkiše

Cijena jednog paketića po djetetu je 15 KM.

ZA DONATORE:

Ovim putem Vam se obraćamo sa molbom za donaciju za ovu kampanju.  Donacije će se prikupljati tokom tokom tri mjesaca: mart, april i maj kako bi se paketići pripremili u drugoj polovini maja i distribuirali do početka mjeseca Ramazana u povratničke mektebe. Donatorska sredstva će biti isključivo utrošena za kupovinu paketića za povratničke džemate i djecu bez roditeljskog staranja u javnim ustanovama i djecu s posebnim potrebama

ZA POVRATNIČKE DŽEMATE:

Ovim putem Vam se obraćamo sa informacijom o pokretanu kampanje i mogućnošću da ukoliko ste povratnički džemat koji u protekle dvije godine nije dobio ove paketiće prijavite svoj džemat i broj djece za paketiće na mail: emina.beslija@rijaset.ba

ZA DŽEMATE U FEDERACIJI BiH:

Ovim putem Vam se obraćamo sa informacijom o pokretanu kampanje i mogućnošću da kao džemat ukoliko ste u mogućnosti učestvuje u kampanji na način da donirate sredstva za kupovinu paketića za povratničke džemate što može učiniti kao i ostali donatori.

Također, ukoliko želite da kupite paketiće za djecu iz vašeg džemata možete naručiti paketiće po cijeni od 15 KM po jednom paketiću koje ćete preuzeti kada budu pripremljeni za distribuciju.

Za sve dodatne informacije možete nam se nam se javiti na mail: emina.beslija@rijaset.ba i medina.mulalic@rijaset.ba  i telefone: 033 533 – 000 lok. 111 ili 061 233 610 i 033 239 404 lok. 114 i 061 546 942.

Formular za prijavu možete preuzeti ovdje.

Sredstva će se prikupljati tokom tri mjeseca: marta, aprila i maja, kako bi se paketići odštampali i spakovali u maju te distribuirali do početka ili početkom mjeseca ramzana.

Rok za prijave i uplate je 10. maj 2017. godine

Prikupljena sredstva se mogu uplatiti na sljedeće transakcione račune Rijaseta Islamske zajednice u BiH otvorene kod:

           1410010000274481

         2. Vakufska banka Sarajevo                                                             

            1602005500015065

Svrha uplate: Za bajramske paketiće

Džemati i donatori koji uplate sredstva do 15. maja trebaju poslati skeniranu uplatnicu na mail: emina.beslija@rijaset.ba zajedno sa popunjenim formularom

Hvala svim donatorima koji su pomogli ovaj projekat u protekle dvije godine čime su izmamili osmjehe naše djece u mnogima povratničkim džematima i obradovali hiljade mališana diljem Bosne i Hercegovine. 

Molimo Allaha dž.š. da to djelo nađu na mizanu dobrih djela!

Listu donatora u protekle dvije godine možete pogledati ovdje.

Napomena: Instrukcija za uplatu iz inostranstva: 

PAY TO: (PLATITI NA)    PRIVREDNA BANKA DD ZAGREB         

                                           SWIFT/BIC : PBZGHR2X

BENEFICIARY'S BANK: BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO 

(BANKA KORISNIKA)    SWIFT/BIC: BBIBBA22XXX 

BENEFICIARY:          ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH RIJASET 

(KORISNIK)              SARAJEVO,Zelenih beretki 17 

IBAN ZA SVE VALUTE: BA391413085310001802 

UPLATA ZA: Za bajramske paketiće

Za instrukciju preko interneta birati Rijaset, kontakt, služba Rijaseta, racunovodstvo 

racunovodstvo@rijaset.ba