Aktivnosti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf

U nedjelju, 03. novembra 2019. godine, u IEC „Nur“ Mreža mladih MIZ Gornji Vakuf u saradnji sa Mrežom mladih MIZ Prozor organizovala je seminar na temu “Most prijateljstva”. Na pomenutom seminaru zajedno sa gostima iz Prozora se diskutovalo, razmjenjivala mišljenja, govorilo se o različitim problemima i izazovima kod mladih ljudi, aktivizmu, te o zajedničkim planovima i projektima Mreža mladih ova dva susjedna medžlisa. Shodno tome donošeni su i određeni zaključci u cilju boljeg i efikasnijeg rada na polju omladinskog aktivizma.

Nakon toga je uslijedilo neformalno druženje uz osvježenje i grickalice u kafiteriji IEC „Nur“ gdje su se aktivisti obje mreže imali priliku bolje upoznati i sprijateljiti.

Poslije toga učesnici seminara su uživali u svečanom programu manifestacije “Muhammed a.s. najljepši uzor čovječanstvu” gdje su uz prelijepe glasove Ibrahima Bilčevića, Ahmeda Hašića, Ahmeda Alilija imali priliku poslušati inspirativno predavanje dr. Esmira Halilovića.

Ovo je projekat koji je vrijedan spomena i koji je aktivistima Mreže mladih, ali i svim učesnicima dao jedno osvježenje koje će akobogda imati pozitivan učinak za aktivnosti i projekte u narednom periodu.