Aktivnosti Mreže mladih Stari Grad: Podjela hljebova starijim osobama

Date:

Od početka pandemije koronavirusa Mreža mladih Stari Grad Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo stavila se na raspolaganje džematima i Medžlisu, posebno stavljajući akcenat na pomoć starijim osobama, samcima, kojima je ograničeno kretanje, a nerijetko i onima koji su u stanju socijalne potrebe.

Na prijedlog imama sa područja Starog Grada, a uz saglasnost Kriznog štaba Medžlisa IZ-e Sarajevo, Mreža mladih se stavila na raspolaganje Kriznom štabu Općine Stari Grad.

Saradnja sa Općinom Stari Grad rezultirala je pokretanjem akcije podjele hljebova starijim osobama.

Sačinjen je spisak osoba starijih od 65 godina, a koji u svom domaćinstvu nemaju mlađih članova, a koje će dobivati hljeb svaki drugi dan iz pekare MBA, koja se odazvala ovom humanom gestu i obezbijedila hljebove.

U navedenoj akciji učestvuje 12 imama i 41 član Mreže mladih, a svaki drugi dan se podijeli 188 hljebova.

S ciljem prevencije, sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera u realizaciji ove akcije, Općina Stari Grad je obezbijedila maske, rukavice i dezinfekciona sredstva. Također, Općina vrši i distribuciju hljebova do džamija.

Uporedo sa spomenutim, članovi Mreže mladih su aktivni i u drugim aktivnostima koje se koordiniraju putem online sastanaka, a na jednom od njih je prisutvovao i glavni imam MIZ Sarajevo.

(Emina Hamza/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related