Albanija: Objavljena prva pjesma o Bajramu

Date:

Bajramsko slavlje u Albaniji svečanije je ove godine, jer je objavljena divna kompozicija “Duart hapur” (u prijevodu znači “Otvorene ruke”).

Ovo je prva kompozicija posvećena Bajramu u Albaniji.

“Mi smo zajedno
Danas bliže
Da bi smo se voljeli
Da bi smo opraštali.
Danas je radostan dan pun milosti
To je naš blagdan pun ljubavi”

Mili glas Rosele Gjylbegu postepeno ispunjava prostor. Zvukovi klavira i violine isprepliću se u zraku koji oživljava prirodu. Pjesma oživljava između nježnosti, osmijeha djeteta, sunca koje obasjava dan, ljubavi koja ispunjava biće…

Ovo je kratak opis iznenađenja koje je United Bank of Albania (UBA) pripremila za veliki blagdan Bajram. Kao nikada ranije, ovaj važan dan obilježava briljantna umjetnička produkcija.
Himna miru – kako bi je sama Gjylbegu nazvala – koja sadrži glavne poruke ramazana i Bajrama: ljubav, solidarnost, opraštanje.

Poznata pjevačica izrazila je zadovoljstvo što je glavna junakinja ove inicijative.

– Beskrajno sam sretna što sam dio ovog duhovnog projekta sa tako značajnom porukom. Nakon teške godine, svima nam trebaju iskrene riječi da vjerujemo da će doći bolji dani. Bila je to vrlo lijepa saradnja jer je prevladala pozitivna energija i svrha poruke je vrlo vrijedna. Hvala UBA-i i direktoru Amelu Kovačeviću na ideji koja je omogućila realizaciju ovog projekta, zahvalni smo Enisu Mullaju na muzici, sa tekstovima Erione Rushiti i redateljice Edlire Baholli – kazala je ona.

United Bank of Albania je banka koja posluje u skladu sa islamskim principima u Albaniji čiji je večinski dioničar Islamic Development Bank.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related