Alibašić: Po solidarnosti se zajednica prepoznaje

Dr. Ahmet Alibašić je kroz svoje izlaganje prisutne upoznao sa socijalnim politikama među prvim generacijama muslimana, a u nastavku je izložio značajne informacije o prvim institucijama u povijesti islama, prvenstveno onim socijalnim. Svoje izlaganje dr. Ahmet Alibašić je završio ličnim zapitanostima o današnjem stanju muslimana u svijetu po pitanju socijalne brige i socijalne pomoći.

S obzirom da je ovo bilo treće, ujedno i posljednje predavanje o Muhammedu a.s. u okviru predavanja ponedjeljkom, obratio se i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, doc. dr. hfz. Kenan ef. Musić, zatvorivši ovaj, akademski dio manifestacije I zahvalivši se svim učesnicima, kako predavačima tako i velikom broju posjetilaca. I ovu večer su svojim izvedbama uljepšali članovi Hora MIZ Sarajevo a ulogu moderator je imao mr. Muhamed Hafizović.

Predavanje dr. Alibašića, kao i ostale sadržaje 14. manifestacije “Selam ya Resulallah”  u cijelosti možete pogledati na facebook i youtube stranici Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.