Ambasador Makarević pozvao dijasporu da se registruju za izbore: Pokažite da ste bitni, jer zaista jeste

Date:

Ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj Nedim Makarević pozvao je sve bh. državljane u ovoj zemlji da iskoriste pravo i poduzmu potrebne aktivnosti kako bi se do 1. septembra registrirali za lokalne izbore 2020. godine u BiH.

U objavi na svom Facebook profilu podsjetio je da je na prošlim općim izborima napravljen značajan pomak u poređenju sa prethodnim godinima.

– Ohrabrujemo Vas da obilježite na Vašem PRP formularu rubriku za glasanje u DKP Oslo. Na taj način možemo ponovo da glasamo na dostojanstven i svečan način u našoj lijepoj ambasadi u Oslu. Naravno, sve mjere propisane predostrožnosti u pogledu COVID-19 bit će ispoštovane. Jako je bitno da glasamo na predstojećim lokalnim izborima, jer samo tako možemo doprinjeti demokratskim procesima u BiH – naveo je ambasador Makarević.

Dodao je i da se sva potrebna uputstva dostupna na ovom linku.

– Dijaspora već veoma pomaže našoj zemlji novčanim dotacijama. Međutim, može također da pomogne i na političkom planu i to glasanjem. Glasajete i razglasajte…Pokažite da ste bitni jer Vi to zaista jeste – poručio je ambasador Makarević.

Ovom prilikom pozvao je sve zainteresirane da budu gosti Amabasade 25. augusta od 17.00 do 19.00 sati, kada će im biti pružena asistencija u procesu registracije i prijave Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related