Amel-ef. Kozlić: Svečanost u povodu mubarek noći prilika da se povratnici okupe

Mubarek noć lejletu-r-regaib, noć preispitivanja ciljeva za budućnost, iskazivanje želja, donošenja odluka, ali i prilika i prvi korak za prihvaćanje i razumijevanje Božije milosti, nastupa večeras.

Kako je za Preporod.info kazao Amel-ef. Kozlić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rogatica, centralna mevludska svečanost povodom ove mubarek noći za područje Muftijstva goraždanskog bit će upriličena u džematu Kukavice, Medžlis Rogatica. u petak poslije akšam-namaza.

– Mevludski program i zikr će izvesti imami medžlisa Rogatica i derviši Tarikatskog centra Islamske zajednice. Svečanosti će prisustvovati i delegacija Muftijstva goraždanskog na čelu sa muftijom Remzija-ef. Pitićem – rekao je Kozlić.

On se osvrnuo i na značaj svečanosti za povratnike.

– Značaj ovakvih manifestacija za povratnike na prostoru našeg muftijstva se ogleda u činjenici da se centralni programi mubarek noći u toku godine održavaju svaki put u drugom medžlisu kako bi istom prisustvovali povratnici i iz drugih mjesta. A druga bitna stvar, nažalost, jeste da je našim povratnicima još i ostala mogućnost da se okupljaju i druže u našim džamijama, kako u Rogatici, tako i u drugim medžlisima – naglasio je Amel-ef. Kozlić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rogatica.

(Preporod.info)