Amer-ef. Jugo glavni imam Medžlisa Duvno/Tomislavgrad

Tom prilikom predstavljen je novi v.d. glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad Amer ef. Jugo. Amer ef. Jugo je završio Elči-Ibrahim pašinu medresu i diplomirao na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu, smjer jezici i prevođenje. Obavlja dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Stipanjići, Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad, od marta mjeseca 2009. godine. U svom dosadašnjem radu ostvario je značajne rezultate na polju mektebskog poučavanja. Proglašen je najuspješnijim muallimom na području Muftijstva mostarskog za mektebsku 2014./2015. godinu. Govori arapski i engleski jezik. 

Mostarski muftija Salem ef. Dedović je izrazio uvjerenje da Amer ef. može uspješno obavljati poslove glavnog imama, jer je u svom ranijem djelovanju pokazao visok nivo odgovornosti. U okviru svog obraćanja muftija je istakao da očekuje da će kolege imami pružiti punu podršku novom v.d. glavnom imamu.

Amer ef. je zahvalio na povjerenju istakavši da će se truditi da opravda ukazano povjerenje predanim radom.

Nakon radnog sastanka sa imamima upriličen je sastanak sa predsjednicima džematskih odbora, a u popodnevnim satima održana je i sjednica Izvršnog odbora Medžlisa.