ASA Banka postala većinski vlasnik Vakufske banke

Date:

ASA Banka kupila je većinu dionica Vakufske banke čime je postala većinski vlasnik ove kompanije.

 

Na Sarajevskoj berzi jučer je izvršena kupovina više od 550.000 dionica Vakufske banke d.d. Sarajevo po cijeni od 31 KM po dionici čime je izvršen promet, odnosno transakcija veća od 17.200.000 konvertibilnih maraka. 

“Zadovoljstvo nam je potvrditi da je ASA Finance preuzela većinski udio u vlasništvu Vakufske Banke. Ovim preuzimanjem ASA Grupacija nastavlja jačati ulogu u bh. bankarskom sektoru te zagovara dalju konsolidaciju istog. Kolektivu i klijentima Vakufske Banke želimo dobrodošlicu u porodicu ASA Grupacije. Vjerujemo da će uspješna konsolidacija usluga i proizvoda sa ASA Bankom u narednom periodu dodatno podići kvalitet i standarde poslovanja, a građanima i privrednicima BiH biti oslonac i dugoročni partner u kreiranju sigurne budućnosti i poslovanja”, rečeno je za Klix.ba iz ASA Banke.

Većinski vlasnik Vakufske banke do danas je bio Badeco Aadria d.d. Sarajevo sa 73 posto dionica.

Podsjećamo, ASA Finance, članica ASA grupacije, u više navrata je u posljednje vrijeme potvrdila opredjeljenje za ulaganje u finansijski sektor u BiH, a dokaz tome bila je i namjera o akviziciji Vakufske banke.

Konkurencijsko vijeća BiH je ranije dalo odobrenje, ali je proces pauziran sve do odluke Agencije za bankarstvo FBiH koja se čekala mjesecima.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related