Asim-ef. Esmiću poklonili putovanje na umru: Način na koji se odnosi prema svima, potaknuo nas je na ovaj gest

Date:

Glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmiću mladi sa kojima radi kroz sedmičnu halku, zajedno sa imamima i drugim džematlijama, pripremili su iznenađenje, poklonili su mu putovanje na umru.

– Mi, mladi u Kladnju sa glavnim imamom Asim-ef. Esmićem imamo sedmična druženja, realizujemo veliki broj putovanja koje nam on rado omogući jer kako kaže „uživa u radu i druženju sa nama“. Iz mnogo nama poznatih razloga, samog poštovanja prema ovom čovjeku odlučili smo se na ovako jedan prelijep gest – rekla je za Preporod.info Alisa Mašić, koja je bila jedan od pokretača.

Ona je kazala kako su efendiji Esmiću zahvalni što ih je kroz rad učinio boljim ljudima, što je unio ljubav među sve njih, te im istakao važnost osjećaja jednih za druge.

– Način na koji se odnosi prema nama naveo nas je ka ovome putu. Prije par sedmica počastio nas je odlaskom u Mostar sa noćenjem. Samo naše zapažanje koliko se on trudi da nama ništa ne fali, da se lijepo osjećamo i da se uvijek vratimo bogatiji za nešto novo čemu nas naša vjera uči bili su zeleno svjetlo za naš poklon našem efendiji Asimu. Mi smo odlučili da njemu priredimo samo jedan takav osjećaj kakav on nama priređuje svih ovih pet godina otkako je sa nama, da se i on osjeća tako sretnim i ponosnim. Za par dana smo sve ovo realizovali i omogućili našem efendiji odlazak na najljepše mjesto na svijetu – ispričala nam je.

Oni su efendiju ostavili bez riječi i u suzama radosnicama.

– Našem efendiji želimo sretan put na umru, da ga Allah čuva i nagradi za svako djelo koje je učinio za nas omladinu kao i samu našu malu čaršiju Kladnja. Zaista nam je na ponos ovaj naš gest koji smo učinili za čovjeka koji je to zasigurno zaslužio – poručila je Alisa Mašić.

Efendiju Esmića su pozvali na druženje, koje su otvorili učenjem Kur'ana. Pripremili su prezentaciju fotografija sa halki, druženja i aktivnosti u proteklim godinama. Jedan od prisutnih efendiju je upitao šta je telbija, a efendija je ponudio odgovor. Zatim, počeli su učiti ilahiju “U Medinu pošao bih” i tražili su od efendije da pročita “U Mekki nas se sjetite dovama kraj Kabe, a u Medini prenesite selame i salavate na Poslanika, a.s”.

– Sretan sam i ponosan na moju omladinu i moje kolege. Neizmjerno hvala Gospodaru Milostivom koji me je počastio da sa njima dijelim ovo vrijeme i da zajedno naš Kladanj činimo boljim mjestom za generacije koje će ovdje živjeti – poručio je Asim-ef. Esmić.

(Preporod.info)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related