Asocijacija žena: Ramazanske posjete u vanrednim okolnostima

Date:

U okviru prilagođenih ramazanskih aktivnosti predstavnice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tuzla, predovđene koordinatoricom Elmedinom Osmić Brzović, uručile su prigodne hedije korisnicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Hedije su pripremljene za svu djecu, kao i za potrebe svih odgojnih grupa u Domu, a kupovinu istih podržale su prijateljice Asocijacije. Sve je uručeno uposlenicima pomenute ustanove, uz poštivanje propisanih mjera nadležnih državnih organa.

 – Asocijacija žena redovno realizuje aktivnosti u ovoj instituciji. Usljed novonastale sitaucije aktivnosti su odgođene, ali naša briga i podrška prema ovoj osjetljivoj kategoriji nije prestala. Nadamo se da ćemo po okončanju pandemije opet nastaviti naše programe i rad sa djecom – kazala je Osmić Brzović za Preporod.info.

Ona je i dan ranije, također uz potrebna odobrenja, uručila prigodne ramazanske hedije za korisnike Doma penzionera i osuđenice u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Tuzla.

– Sve pomenute kategorije su trenutno uskraćene za praćenje naših programa i edukacija, ali to nas ne sprječava da iznalazimo načine da im pokažemo da smo tu za njih, da ih nismo zaboravili i da ramazan u ovim okolnostima može biti prilika da duhovno rastemo. Da bismo održali kontakte sa korisnicima u ovim ustanovama pomažu nam čelni ljudi i uposlenici kojima se zahvaljujemo na saradnji i naporima da, uz poštivanje svih mjera, iznađu najbolje načine da nam budu partneri u ovim okolnostima – kazala je koordinatorica Osmić Brzović.

(Preporod.info)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related