B. Kobaš: Fantastični rezultati najmanjeg medžlisa u Banjalučkom muftijstvu

Što se tiče akcije prikupljanje zekata i sadakatul-fitra u 2016-toj godini, Islamska zajednica je nakon 48 godina od pokretanja akcije organiziranog prikupljanja zekata i sadakatul-fitra po prvi put uspjela da podigne nivo zekata i da u ukupnim prihodima zekat procentualno bude veći od sadakatul-fitra.

Ispred Banjalučkog muftijstva, priznanje je za izuzetne uspjehe u prikupljanju zekata i sadekatu-l-fitra dodijeljeno Medžlisu IZ Bosanski Kobaš. Priznanje su preuzeli mladi i perspektivni Fikret-ef. Delić, glavni imam MIZ B. Kobaš, te Mustafa Mujičić, predsjednik Medžlisa.

Bosanski Kobaš je jedan od rijetkih medžlisa u BiH koji ima samo jedan džemat, odnosno to je džemat koji je ujedno i medžlis. Uspjeh ovog džemata u akciji prikupljanja zekata i sadekatul-fitra je tim veći, ako se uzme u obzir da Medžlis Kobaš zajedno sa dijasporom broji 267 članova i da je stanovništvo uglavnom nezaposleno. I pored toga, ovaj Medžlis je u cijelom Banjalučkom muftijstvu prikupio procentualno najveći iznos zekata i vitara po glavi člana.

Čestitke idu vrijednim trudbenicima iz MIZ Bosanski Kobaš!