Bajević: Želimo napraviti jaču i čvršću reprezentaciju BiH

0
26

Dušan Bajević, selektor fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, održao je danas videosastanak sa svojim saradnicima. Na sastanku je bilo riječi o radu stručnog štaba nacionalnog tima BiH u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom COVID -a 19.

Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za „A“ reprezentaciju BiH, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju reprezentativci BiH, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu.

– Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža za EURO – rekao je Bajević, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

– Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa korona virusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači.

Ističe da su svi usmjereni samo ka jednom cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

– Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo – kazao je Bajević.

Bajević je na kraju dodao da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.

Izvršni komitet UEFA-e na sjednici zakazanoj za 17. juna trebao bi donijeti odluku kada će se igrati odložene utakmice braža za EURO, odnosno da li će i kada se igrati mečevi Lige nacija.

BiH će u polufinala braža za EURO biti domaćin u utakmici sa Sjevernom Irskom. Ukoliko pobijedi, igrat će opet na svom terenu u finalnom susretu za plasman na kontinentalni šampionat protiv Slovačke ili Republike Irske.

U Ligi nacija BiH je trebala nastupiti u elitnoj diviziji, u grupi ”1” gdje je za protivnike dobila Italiju, Holandiju i Poljsku.

(Anadolija)