Bajević: Zemlju kada predstavljaš moraš biti ozbiljan do kraja

Date:

Okupljanjem danas na Ilidži počinju pripreme fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine za novembarska tri susreta, prvi u četvrtak, prijateljski protiv Irana, te 15. novembra sa Holandijom u Amsterdamu i tri dana kasnije protiv Italije u Sarajevu u eltinoj UEFA Ligi nacija ”A”.

Već prije prozivke stručni štab se suočio sa otkazima zbog pozitivnih testova na koronavirus, ali i povreda pojedinih igrača. Za danas je bio planiran i prvi trening, međutim stručni štab je odlučio da ga otkaže jer veći broj reprezentativaca stiže tek kasnije poslijepodne. Oni koji su igrali proteklog vikenda obavit će u hotelu lakši trening oporavka.

– Što prije treba vidimo na koga možemo računati, da znamo hoćemo li još neke igrače dodatno pozvati. Verujem da svi koju dođu će biti zdravi, ali više o tome znat ću konkretno sutra – izjavio je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije BiH, prenosi agencija Anadolija.

Naglasio da je utakmica sa Iranom prijateljska.

– Iz tog razloga pružit ćemo šansu i drugima, kao i igračima iz našem prvenstva. Da vidimo gdje su, koliko mogu jer utakmice u domaćem prvenstvu nisu iste kao u Evropi. Zemlju kada predstavljaš moraš biti ozbiljan do kraja.

Najveći hendikep za BiH u predstojećim mečevima bit će odsustvo kapitena nacionalnog tima i Rome Edina Džeke koji je pozitivan na korona virus.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related