Bajram u Gazi u sjeni izraelskih napada

Date:

Zbog izraelskih napada, koji su izvedeni i prvog dana muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama, bajram-namaz nije klanjan u velikim džamijama u Pojasu Gaze.

Lokalni izvori su javili da su izraelski vojni avioni jutros izveli zračne napade na razne dijelove Gaze, prenosi agencija Anadolija.

Zbog napada, vjernici nisu klanjali bajram-namaz u velikim džamijama. Ulice Gaze na bajramsko jutro bile su u ruševinama i tišini.

Djeca, koja su se radovala ovom muslimanskom prazniku, nisu mogla obilaziti kuće i čestitati Ramazanski bajram.

Glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee izjavio je da su izraelske zračne snage bombardovale ukupno 650 ciljeva od početka napada u Pojasu Gaze, 10. maja.

Rekao je da je u napadima ubijeno 10 vodećih zvaničnika Hamasa i pokreta Islamski džihad.

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze koji je pod opsadom dostigao je 83, nakon što je još 11 Palestinaca izgubilo život u izraelskim napadima.

Palestinske grupe otpora su izraelskoj policiji dale rok da se do 18 sati desetog maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Akse u okupiranom Istočnom Al-Qudsu. Izraelske snage se nisu povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related