Bajramski koncert u Čapljini


Medžlis Islamske zajednice Čapljina ove godine obilježava dvadeset godina od povratka svojih džematlija na kućni prag. Bio je to jedan od povoda da Medžlis islamske zajednice Čapljina i “BZK” Preporod Čapljina i ove godine organizuju već tradicionalni bajramski koncert duhovne muzike i sevdaha. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Bh Telecoma u svečanoj sali hotela “Mogorjelo” u kojoj se tražilo “mjesto više”. Posjetioci su imali priliku da se druže sa Eldinom Huseinbegovićem, grupom solista “Ašik” čiji su članovi tom prilikom između ostalog publici predstavili i svoj autorski projekat, kasidu “Devet heroja” posvećenu devetorici šehida agresije na Bosnu i Hercegovinu, te kulturno-umjetničkim društvima “Kolo dubravsko” Bivolje brdo kulturno-umjetničko društvo “Počitelj”- počiteljski tamburaši.
Svoju poruku okupljenoj masi kazao je mr. Salem ef. Dedović muftija mostarski koji je između ostalog istakao četiri imperativa kojih se trebamo pridržavati a to su: ljubav,sloga, mir i razumjevanje.
Molimo Uzvišenog Gospodara da nam podari snagu kako bi svoj život uredili vodeći se inperativom mira, sloge, ljubavi i razumjevanja te bili od onih kojima je On zadovoljan na danu polaganja računa.