Bajramski paketići za djecu Brčkog, Bijeljine i Janje

Zahvaljujući humanitarnom fondu iz Atlante, koji uglavnom podržavaju naši iseljenici u Sjedinjenim Američkim Državama, Humaniratno udruženje “Merhamet“ Brčko uz podršku Humanitarne organizacije “Istina“ iz Sarajeva, u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, obezbijedilo je 60 bajramskih paketića za djecu u Brčkom i 130 paketića za djecu iz Bijeljine i Janje.

Predsjednice udruženja “Istina” Munira Džambija kazala je da je radosna što je i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine realizirana ova aktivnost, te da akcije poput ove uvezuju oko zajedničke ideje pomaganja, ljude širom BiH.

– Ovakvim aktivnostima, između ostalog, doznajemo više o problemima koji muče stanovništvo kojem nastojimo pomoći, ali doznajemo i o izazovima s kojima se suočavaju humanitarni radnici na terenu. To nam je podstrek da uočenu problematiku pokušamo efikasnije rješavati – kazala je Džabija.

Glavni imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa ef. Gobeljić zahvalio je na vrijednim poklonima, te istakao da će paketići djeci biti uručeni u subotu uoči Bjarama i u dva brčanska mekteba u vrijeme mektebske nastave.

Predsjednik brčanskog Merhameta Suvad Alagić istakao je da je aktivnost podjele bajramskih paketića samo jedan od načina da se pokaže briga o najmlađima, te da će se ovakve i slične akcije i ubuduće realizirati.

On je kazao da je tokom ove godine udruženje “Istina” već pomoglo potrebitima u Brčkom, Bijeljini i Janji donacijama iz Atlante koje se ogledaju u novčanim stipendijama za najbolje učenike, novim đačkim jaknama za đake pješake, invalidskim kolicima, ortopedskim pomagalima i paketima koka-nosilja.

(Preporod.info)