Bajramski paketići za mališane iz Glogove

Prema riječima njenog prijatelja iz Srebrenika hadžije Bekira Osmanovića, Havuša je slaba na samu pomisao Podrinja, stoga sve čini što je u njenoj moći da pomogne povratnike u manji bh entitet.

Do sada je realizirala mnogobrojne aktivnosti koje su od značaja za Podrinje i Glogovu, nekoliko godina uzastopno realizirala je ekskurziju za sve osnovnoškolce iz Glogove, opremila im je učionece, donirala znatna sredstva, posjećivala ih nekoliko puta godišnje i uručivala im pakete kao i hedije u vidu novca.

Nije dozvolila da bilo kom djetetu išta fali, porodice od svakog djeteta je dobro analizirala s ciljem da im obezbijedi sve potrebno. Ovog puta odlučila se da najmlađe obraduje paketićima povodom ramazanskog bajrama. Svakom djetetu uručila je bajramski paketić s porukom da ih puno voli i da ih nikada neće ostaviti same. Učešće u organizaciji ovog hairli projekta učestvovao je i tim Prosvjetitelja iz Srebrenika, sa kojim Havuša ima konstantnu saradnju. Nadamo se i daljoj saradnji.

Koristimo priliku da se u ime Prosvjetitelja-tim Srebrenik, kao i djece koja su dobili bajramske paketiće zahvalimo Havuši Omerović, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se realizuje ovaj hairli projekat, što brine o djeci Podrinja i što im pokazuje da nisu sami. Molimo Allaha da je obilato nagradi. Amin!