Baraž za EURO: BiH po strogom COVID protokolu danas počinje pripreme za baraž

Date:

Fudbalski „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti na Ilidži gdje će se pripremati za utakmicu baraža za plasman na EURO koju će odigrati 8. oktobra protiv Sjeverne Irske na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Tri dana potom izabranici selektora Dušana Bajevića igrat će meč trećeg kola UEFA Lige nacija grupe ”A” Lige ”A” sa Holandijom u Zenici, a 14. su u istom takmičenju u četvrtom takmičarkom krugu u Wroclawu gosti Poljske.

– Najbolji bh. igrači boravit će narednih nekoliko dana na Ilidži a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. I tokom ovih priprema, zbog epidemiološke situacije, medijske aktivnosti neće biti ogranizovane kao što je to ranije bila praksa. Mediji neće imati pristup igračima, ni treninzima (osim službenih medijskih aktivnosti 7. oktobra), ali će FS BiH obezbijediti preuzimanje fotografija i video materijala preko svoje zvanične web stranice i/ili posebnih linkova – saopštili su iz Fudbalskog saveza BiH (FS BiH), prenosi Anadolija.

Službena konferencija za medije nacionalnog tima BiH bit će održana u srijedu, 7. oktobra, na stadionu ”Grbavica” u 17 sati, a trening u 17.30 i otvoren će biti prvih 15 minuta za predstavnike medija.

Sjeverna Irska će svoju oficijelnu konferenciju održati u 19.15 sati, takođe na Grbavici, a umjesto treninga u isto vrijeme na stadionu je zakazana šetnja njihovog tima.

(Preporod.info/Agencije)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related