Baždarević: Ne možemo si priuštiti luksuz da gubimo igrače

Vjeruje da će reprezentacija BiH pod njegovim mandatom dobiti nove igrače, te da je on već počeo pratiti potencijalne kandidate. Izvršnom odboru je zahvalio na izboru, te istakao da je spreman na izazove i da želi krenuti u akciju.

– Učinit će sve da sa svima dobro sarađujemo u interesu fudbala u BiH – rekao je Baždarević.

On je na poziciji selektora zamijenio Safeta Sušića. Potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za Euro 2016., s mogućnošću produženja saradnje nakon kvalifikacija.

Prilikom zvaničnog predstavljanja selektora, otkrivena su imena i dva Baždarevićeva pomoćnika. To su Stefan Žili iz Francuske i Dragan Perić, dok će imena trenera golmana i još jednog asistenta biti objavljeni u narednom periodu.

Na konferenciji su objavljena imena novih selektora i ostalih bh. selekcija. Umjesto Vlade Jagodića, Izvršni odbor NSBiH odabrao je Darka Nestorovića za selektora mlade U21 reprezentacije BiH, dok će juniorsku U19 selekciju predvoditi Toni Karačić, a selektor kadetske U15 reprezentacije je Zoran Erbez.

Samira Hurem je ostala na poziciji selektora ženske seniorske reprezentacije BiH, dok će mlade ženske selekcije predvoditi Nikola Nikić (U19) i Ilija Lučić (U17).

Boro Matan je izabran za selektora futsal reprezentacije BiH, a Mirza Varešanović olimpijsko-mediteranske selekcije.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić je naglasio da je godina na izmaku protekla u znaku učešća BiH na SP-u u Brazilu, uz veliki broj aktivnosti NSBiH, popraćenih brojnim problemima, te da je Savezu i novim selektorima potrebna podrška javnosti u nastojanjima da ispune zadate ciljeve.

(fena)