BBI banka nastavlja sa podjelom krava za socijalno ugrožene porodice

Ovim projektom BBI banka želi pomoći u rješavanju egzistencijalnih pitanja porodica čiji članovi nisu zaposleni.

Šemso Salijević (39) iz Voljevica kod Bratunca veoma se obradovao poklonu. Sa suprugom, pet kćerki i sinom živi od 140 KM mjesečnih prihoda te poljoprivredne proizvodnje. Četiri starije kćerke pohađaju osnovnu školu, dvije kćerke su osmi razred, jedna peti i jedna drugi. Prije nego su se preselili u Voljevicu živjeli su u Zapolju i tada su školska djeca svakodnevno pješačila po nekoliko sati do svojih učionica.  

„Zahvalni smo ljudima koji su nas se sjetili. Veoma nam je važno da imamo kravu i sada ćemo imati mlijeko i mliječne proizvode za djecu. To nam je jako važno naročito za ovo dvoje najmlađih od četiri i dvije godine“, kaže Šemso.

Jedan od dobitnika je i Samir Sinanović iz sela Kaoštice kod Višegrada koji se sa sestrom Zadom, 2000. godine vratio kući. Samirova mjesečna primanja iznose 90KM, dok njegova sestra nema nikakve izvore sredstava. Ona je bila primorana napustiti posao kako bi se brinula o bolesnom bratu Samiru. Porodica se bavi poljoprivredom i to im je dovoljno za osnovne životne potrebe. 

„Veoma smo sretni i zahvalni na ovom poklonu. Imamo sve uvjete da se brinemo o stoci i ovo može biti dobar početak za naše domaćinstvo. Nadam se da ćemo biti u prilici i da dio mliječnih proizvoda prodajemo kako bismo imali i izvor novčanih sredstava“, govori Zada.

Izvor: PR služba BBI banke