BBI banka podržala pokretanje portala covidinfo.ba

Date:

U cilju prevencije bolesti i pomoći oboljelim od COVID-19, Bosna Bank International (BBI) podržala je pokretanje online portala koji objavljuje stručne informacije vezano za ovu bolest.

Kako je saopćeno iz BBI banke, na stranici www.covidinfo.ba, građani BiH imaju priliku pročitati provjerene informacije i savjete te putem formulara “Pitaj ljekara” poslati upit i dobiti besplatan odgovor na e-mail u roku od 24 sata. Na pitanja građana odgovara tim ljekara koji i učestvuje u izradi sadržaja na portalu.

– BBI banka je tokom aktuelne pandemije u nekoliko navrata donirala novčanu pomoć zdravstvenim institucijama širom BiH za nabavku neophodnih materijala u njihovom radu. Podrškom projektu covidinfo.ba građanima BiH dajemo priliku da dobiju stručne i pouzdane odgovore te smjernice koje treba poduzeti u zaštiti zdravlja – izjavio je Emir Čehajić, član Uprave BBI banke.

Šta je COVID-19, koje su posljedice, šta je to post-covid oporavak, kako korona utiče na hronične bolesnike, šta je D-dimer, šta je oksimetar, koje vrste vakcina postoje u svijetu i kakave su nus pojave, samo su neka od pitanja koja građani postavljaju svakodnevno.

Ponuđenih odgovora je puno i nerijetko dolaze iz neprovjerenih izvora i od nestručnih osoba.

Upravo zbog toga, prim. dr. Emir Talirević iz “Moje klinike” u suradnji s PROMO&CME i BBI bankom su pokrenuli web-portal www.covidinfo.ba, prvi i jedini bh. web-portal posvećen tematici koronavirusa i post-covid stanja pacijenata.

– Poznato je da uspijeh liječenja zavisi s jedne strane od kvalitetnog ljekara koji može da prepozna različite aspekte zdravstvenog problema te od pacijenta koji može da uoči područja gdje svojim učešćem može pomoći u poboljšanju ishoda bolesti. Kao rezultat prepoznate potrebe ove sinergije u dijagnostici i liječenju oboljenja, ‘Moja klinika’ pokrenula je ovaj portal uz podršku BBI banke s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene usluge, jer sada pacijenti mogu komunicirati s ljekarima online i postavljati pitanja, kao i širenja korisnog znanja – izjavio je Talirević.

U izradi sadržaja na portalu učestvuju mnogi renomirani stručnjaci – ljekari iz različitih oblasti iz cijele Bosne i Hercegovine, kako bi svojim besplatnim savjetima pomogli građanima BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related