BBI banka podržala snimanje dokumentarnog filma “Bosanski vitez”

Date:

Sa snimanja filma “Bosanski vitez”

BBI banka podržala je snimanje dokumentarnog filma “Bosanski vitez”, režisera Tarika Hodžića.

Iz BBI banke je saopšteno da je film “Bosanski vitez” sentimentalna potraga za identitetom – kako individualnim, tako i kolektivnim, koja počinje stopama današnjeg čovjeka, a završava u slovima historijskih spisa gdje se prvi put bilježi ime Bosna.

– Strateško opredjeljenje Bosna Bank International jeste razvoj privrede BiH. Iako je naše primarno područje djelovanja ekonomija i finansiranje projekata domaćih kompanija smatramo da je za ekonomske aktivnosti od izuzetne važnosti jačanje brenda Bosne i Hercegovine, a time i proizvoda i usluga proizvedenih u BiH. U tom kontekstu filmska umjetnost danas zauzima ključno mjesto putem koje se brend jedne države promovira u svijetu. Naša odluka da podržimo film rezultat je takvog našeg stava – kažu u BBI banci.

Ekipu filma “Bosanski vitez” čine: Adnan Ćuhara, producent, Tarik Hodžić, režiser, Admir Švrakić, direktor fotografije, Larisa Buro, filmski kompozitor, Malik Kurt, video fx, Adis Baždarević, tonski snimatelj, Nenad Kovačević, dizajn zvuka, dr. Enes Dedić, historičar, Haad, kostimograf, Edita Hajrulahović, make-up, Edna Slipčević, scenograf i Amina Hodžić, fotograf.

(Preporo.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related