Bećirović: Na dnevnom redu nisu se našla najozbiljnija pitanja – migrantska kriza i vakcinacija protiv virusa korona

Date:

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) predložio je na današnjoj sjednici tog zakonodavnog tijela da se u dnevni red uvrsti tačka vezana za migrantsku krizu, međutim njegov prijedlog nije dobio potreban broj glasova delegata.

Bećirović ističe da je današnja sjednica Doma naroda “fingiranje rada”, jer su se delegati uglavnom bavili masom izvještaja iz 2019. godine, dok se na dnevnom redu nisu našla najozbiljnija pitanja za državu BiH, kao što su donošenje mjera za rješavanje migrantske krize, vakcinacije protiv koronavirusa, budžet za 2021. godinu i drugih egzistencijalnih pitanja za građane BiH.

Bećirović se našao na udaru kritika kolega iz SNSD-a jer je rekao da treba napraviti migrantski centar u dvorištu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

– Upravo tu treba otvoriti migrantski kamp, jer Dodik opstruira sve mjere i ne dozvoljava da Oružane snage BiH pomognu državnoj graničnoj službi, a on i njegova stranka ne dozvoljavaju jačanje državne Granične službe i oni jesu i najodgovorniji zašto imamo eskalaciju migrantske krize – zaključio je Bećirović.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related