Bećirović: Oružane snage BiH su garant sigurnosti i odbrane naše domovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga BiH povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH.

– Cijenjeni vojnici, podoficiri i oficiri, uvaženi generali, civilna lica u službi u Oružanim snagama BiH, namještenici, dragi pripadnici i pripadnice Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane BiH, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Dana Oružanih snaga BiH. Ponosan sam na činjenicu da su Oružane snage BiH simbol veoma uspješnih reformi, progresa i jedinstva. Kompetentni međunarodni zvaničnici su pripadnike Oružanih snaga BiH proglasili herojima mjeseca. Oružane snage BiH su garant sigurnosti i odbrane naše domovine, te predstavljaju jedan od ključnih elemenata zaštite državnosti BiH. Od samog osnivanja, pa sve do danas, uprkos ozbiljnim budžetskim ograničenjima, Oružane snage BiH su odgovorno i profesionalno izvršavale Zakonom definisane misije i zadatke, kako u zemlji, tako i u inostranstvu – navodi se u Bećirovićevoj čestitki.

Dodaje se da je Bosna i Hercegovina je, zahvaljujući Oružanim snagama BiH i njihovim izvanrednim rezultatima u misijama podrške miru, postala prepoznata kao značajan partner u jačanju međunarodne sigurnosti. U isto vrijeme, Oružane snage kontinuirano pomažu civilnim vlastima u slučaju katastrofa i drugih nesreća.

– Posebno ističem i upućujem čestitke na najvišoj ocjeni za uspješno završenu provjeru Bataljonske borbene grupe lake pješadije tokom zajedničkih vježbi sa NATO-om, što je dodatna potvrda visokog stepena interoperabilnosti Oružanih snaga BiH. Građani BiH su ponosni na vašu predanost i profesionalnost, a naša je dužnost da vam damo punu podršku u daljem razvoju kao i u budućim aktivnostima u okviru evroatlantskih integracije BiH. Želim vam mnogo sreće u budućem radu. Hvala vam na predanosti našoj domovini, Bosni i Hercegovini – navodi Bećirović u čestitki, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(Preporod.info)