Bečki aerodrom ponudio posebne Covid pakete za putnike

Date:

Pred sezonu godišnjih odmora na aerodromu u Beču teku pripreme za ponovno otvorenje putničkog Terminala 1 koji je uslijed koronakrize bio zatvoren, a otvorenje je planirano 15. juna. Sigurnosne kontrole i polijetanja se i dalje odvijaju putem Terminala 3.

U pogonu su i svi kapaciteti za dolazne putnike. Na Terminalu 1 putnicima će se ponuditi posebni Covid-Care-putni paketi – “Covid Care Premium Services”.

Ovaj paket usluge između ostalog obuhvata ekspresni check-in te lični Covid paket koji uključuje FFP2 masku, rukavice za jednokratnu upotrebu, 100 ml sredstva za dezinfekciju u vreći za višekratnu upotrebu. Po izboru je moguće bukirati i PCR test.

U zdravstvenom centru aerodroma (Health Center Vienna Airport) pored PCR testa moguće je uraditi i brzi antigenski test s rezultatom unutar 30 minuta. Rezultat PCR testa je dostupan za nekoliko sati, a najkasnije narednog dana, s nalazom na njemačkom i engleskom jeziku. Cijena PCR testa za osobe iznad 18 godina iznosi 69 eura, za djecu 49, a cijena brzog antigenskog testa se kreće od 15 eura za djecu do 25 eura za odrasle.

Za ovogodišnju ljetnu sezonu aerodrom računa s porastom broja putnika od oko 50 posto u odnosu na predkrizni period .

– Korona kriza za zrakoplovstvo nažalost još dugo neće biti završena, ali su izgledi dobri – navode iz uprave Aerodroma Beč, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo, prenosi Fena.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related