Bečki ‘Dani proizvodnje’ – Proizvodna industrija je ključ održivosti i napretka

Date:

Manifestacija “Dani proizvodnje” bit će po prvi put održana od 10. do 12. maja 2021. u Beču, u okviru jednog od najvećih startup festivala u Evropi “ViennaUP’21”.

Tokom trodnevnog online događaja zainteresovani učesnici mogu prisustvovati raznovrsnom programu za startupove iz oblasti proizvodne industrije. 

Osim govornika kao što su Tim Cole i Christian Kesberg, u toku događaja će i velika industrijska preduzeća kao što su Atos, A1 i Infineon predstaviti svoje programe za saradnju sa startupovima. Učešće je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka.

Organizator događaja “EIT Manufacturing Co-Location Center East“ je naučna zajednica Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Sjedište “CLC East” je u Beču i vodi računa o 12 zemalja u centralnoj i istočnoj Evropi. Cilj zajednice je podržati saradnju između aktera evropske proizvodne industrije u oblastima poslovnog kreiranja, obrazovanja i inovacija.

Sa više od 2,1 milion firmi i više od od 32 miliona zaposlenih, evropska proizvodna industrija je ključ ka ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj održivosti te pokretač inovacija, rasta za stvaranje novih radnih mjesta, saopćio je Eurocomm PR Sarajevo, prenosi Fena.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related