Begov Han, MIZ Žepče: Otvoren mesdžid “Begovina”

Date:

U džematu Begov Han, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Žepče, jučer je svečano otvoren mesdžid “Begovina”.

Nakon svečanog presijecanja vrpce, koju su presjekli izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, direktor Crvenog polumjeseca UAE u BiH Mahmoud Aly i član Građevinskog odbora i džematlija džemata Mehmed Zvekić –  Meša, mesdžid je zvanično otvorio Mahmoud Aly.

Nakon obraćanja glavnog imama MIZ Džafer ef. Gračića, predsjednika Građevinskog odbora Nezima Bećirevića i direktora Crvenog polumjeseca Mahmouda Aliya, vjernicima se prigodnom besjedom obratio i muftija Dizdarević.

– Danas je za medžlis Žepče, za džemat Begov Han, za Muftijstvo zeničko i za čitavu Islamsku zajednicu, značajan dan. Ovo je prvo otvorenje jednog vjerskog objekta nakon pandemije korona virusa. Mnogi drugi objekti su već u pripremi, hvala Allahu dž.š. Islamska zajednica u BiH u međuvremenu je obogaćena za mnoge velike projekte koji čekaju svoje otvorenje, ali je nas Allah dž.š. počastio da mi danas, ovdje u ovim mubarek danima otvorimo ovaj zaista predivan mesdžid – kazao je muftija Dizdarević.

U izgradnju ovog mesdžida utrošeno je 385.000 KM, a pomoć pri izgradnji ovog objekta, osim domaćih privrednika i džamatlija, pružio je i Crveni polumjesec UAE u BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related