Behram-begova medresa u Tuzli ponovo najbolja srednja škola u Tuzlanskom kantonu

Date:

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Izvještaj o rezultatima vrednovanja rada osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2020/2021. godinu. Vrednovanje osnovnih i srednjih škola provodi Pedagoški zavod TK-a.

U rangu gimnazija prva je Behram-begova medresa, a tuzlanska medresa je prva i kada je u pitanju vrednovanje svih srednjih škola na području ovog kantona.

Podsjećamo, Behram-begova medresa godina zauzima prvo mjesto na vrednovanjima koje provodi Pedagoški zavod TK-a. Ovo je još jedan od pokazatelja kvaliteta Behram-begove medrese.

I u ranijim intervjuima direktor medrese dr. Ahmed Hatunić isticao je kako je godinama unazad Behram-begova medresa prva na vrednovanju srednjih škola TK-a koje provode Ministarstvo obrazovanja i Pedagoški zavod ovog kantona.

– Vrednuje se jedanaest aspekata rada svake škole, ili ukratko kazano, vrednuje se i provjerava iz godine u godinu sve ono što mi u školama radimo. Zasigurno je to jedna od poluga koja vodi naprijed i jedan od faktora kvaliteta rada, organizacije i kadrovske strukture škola – kazao je prilikom jednog intervjua za naš portal dr. Hatunić.

(A.D./Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related