Besplatna rehabilitacija za pripadnike boračke populacije

Date:

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu sportsku rehabilitaciju i vježbanje u vodi za pripadnike boračke populacije sa svog područja, koja će se realizirati na Olimpijskom bazenu Otoka.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek potpisali su sporazum o realizaciji tog programa.

Efendić je kazao da je ovo prvi put da će sa Olimpijskim bazenom raditi program podrške i rehabilitacije za boračku populaciju za 600 učesnika, a vrijednost projekta je 25.000 KM.

Direktor Peštek je naveo da sportska rehabilitacija, vježbanje u vodi doprinijeti poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja jer su u pitanju osobe koje su tokom agresije na BiH izgubile određene dijelove tijela, te će jačanjem mišićnih grupa poboljšati svoj zdravstveni status.

Program rehabilitacije obuhvata grupne pilatess vježbe, individualnu rehabilitaciju u vodi sa hidro masažerima u malom bazenu, rekreativno plivanje u velikom bazenu i upotrebu saune.

Realizaciju grupnih programa, nadzor individualne rehabilitacije i rekreacije vršit će profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related