‘BH novinari’ – Online psihološka podrška novinarima u BiH

Date:

Od sredine ovog mjeseca Udruženje/udruga BH novinari će početi s pružanjem besplatne psihološke podrške novinarima, blogerime, freelancerima i drugim medijskim radnicima na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

– Više od pet sedmica većina medija radi po posebnom režimu, povećan je obim radnih zadataka, kao i dužina vremena provednog na radnom mjestu, jačaju profesionalni izazovi, stres i pritsci, zbog čega su Udruženje BH novinari i pokrenuli sistem psihološke podrške svim medijskim profesionalcima – navodi ovo udruženje u saopćenju za javnost.

U saradnji sa tri klinička psihologa – terapeuta iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva, kao i udruženjima psihologa Kantona Sarajevo i Republike Srpske, bit će uspostavljeno online psihološko savjetovanje, individalna podrška putem Skype, te grupni rad sa članovima medijskih redakcija.

Kako se nadalje navodi, psihološka podrška će biti dostupna svima u naredna tri meseca sa programom koji uključuje stručnu psihološku podršku u savladavanju profesionalnog stresa i umora, razvijanje tehnika borbe sa strahom, neizvjesnošću i drugim oblicima pritisaka kojima su profesionalno ili privatno izloženi medijskih djelatnici, blogeri i aktivisti.

Program psihološke podrške BH novinari su razvili uz pomoć organizacije Free Press Unlimited iz Nizozemske, a o detaljima provođenja ove podrške novinari i svi drugi će biti obaviješteni putem društvenih mreža i direktim kontaktom sa online uredom BH novinara, navodi se u saopćenju.

(FENA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related