BiH bi mogla imati dva predstavnika u elitnom rangu regionalne ABA lige

Bosna i Herecgovina u sljedećoj sezoni mogla bi imati dva predstavnika u elitnom rangu regionalne ABA lige. Naime, uz Igokeu koja je redovni član ovog takmičenja, u narednoj sezoni mogao bi da nastupi i sarajevski Spars koji igra play-off za ulazak u prvu ABA ligu.

Spars je u prvoj utakmici play-offa u gostima pobijedio ekipu Splita sa 76:70, a uzvratni susret igra se večeras u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

Trener Sparsa Miodrag Kadija očekuje težak meč i najavljuje maksimalan angažman svojih izabranika.

– Očekuje nas izuzetno teška utakmica i u fizičkom i psihološkom smislu. S obzirom na to da smo u Splitu napravili veliko iznenađenje, na ovoj utakmici moramo biti najmanje dobri kao tamo. Ja se nadam da ćemo pružiti maksimum za što će to biti dovoljno vidjet ćemo – kazao je Kadija.

Igrač Sparsa Adi Zahiragić ističe da je ekipa Splita i dalje favorit, uprkos pobjedi Sparsa u prvom meču.

– Mi moramo ispraviti neke greške u odbrani ako želimo biti u prilici za pobjedu, motiva sigurno neće faliti a za šta će na kraju to biti dovoljno vidjet ćemo – dodao je.

Splićani će za nastavak serije večeras morati da pobijede, a trener Mile Karakaš naglašava da će od prve sekunde krenuti samo s jednim ciljem, a to je trijumf.

– Jedino što me zanima je kako dati koš više. Svi vjerujemo u pobjedu u Sarajevu – istakao je.

Igrač Mateo Kedžo dodaje da je pred njima utakmica sezone.

– Prvu smo loše odradili, bili bez koncentracije u više faza igre. Kvalitetnija smo momčad, ali to moramo pokazati na terenu. Vjerujemo u pobjedu, nema nikakvih dilema što se toga tiče – rekao je Kedžo, prenosi Fena.

Susret se igra večeras od 18.30 sati, Sparsi će u slučaju pobjede osigurati plasman u prvu ABA ligu, dok bi Split pobjedom izborio majstoricu čiji bi bio domaćin.

(Preporod.info)