BiH: Donacija iz Njemačke za migrante u Unsko-sanskom kantonu

Date:

U saradnji Platforme Ilmix, Sejfudina Dizdarevića i Merhameta iz Njemačke, bh. dijaspora je sakupila 5.690 eura za pomoć migrantima u Unsko-sanskom kantonu.

Novac je proslijeđen Regionalnom odboru Merhameta u Bihać, koji je proteklih sedmica u nekoliko navrata dijelio prehrambene artikle migrantima smještenim u kampu Lipa.

– Ovih dana smo intenzivirali dio aktivnosti koje su usmjerene na pomoć migrantima, tako da smo u saradnji sa volonterima Crvenog križa Unsko-sanskog kantona dijelili doručak i ručak migrantima koji borave u Lipi. Ovom prilikom bi se zahvalio svim donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji – kazao je Alen Prošić, direktor RO Merhamet Bihać.

Sve je krenulo od streaming sastanka koji je organizovao Sejfudin Dizdarević pod nazivom “Der Flüchtling in uns” (Izbjeglica u nama) na kojem je bivši predsjednik Merhameta Njemačke Nedim Kadirić, predstavio rad Merhameta te probleme i potrebe s kojima se Bosna i Hercegovina susreće vezano za pitanja migracija i migrantske krize.

U streaming su se uključili mnogi sagovornici i imali su mogućnost, da postavljanjem pitanja dobiju jasniju sliku u vezi sa situacijom sa migrantima u Bihaću i u cijeloj BiH. Sagovornici su pojedinačno uplatili novac za pomoć migrantima na račun Merhameta Njemačke, a zatim je novac poslan u Bihać.

– Nadamo se da ćemo i dalje imati ovakvih i sličnih donacija, kako bi pomogli migrantima, ali i našim građanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, posebno u ovom vremenu pandemije koronavirusa i pada ekonomije u BiH – kazao je Prošić, prenosi Anadolija (AA).

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related