Bihać: Centralna svečanost manifestacije “Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor”

Date:

Centralna svečanost manifestacije “Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor”, koja se trinaesti put za redom održava u Bihaću, biće održana sutra, 29. novembra, u Domu kulture u Bihaću,  s početkom u 19.00 sati .

Posebni gost večeri je  muftija za Sloveniju prof. dr. Nedžad Grabus, a  na svečanosti će nastupiti Hor Gazija iz Bužima, jedan od najpopularnijih horova duhovne pjesme.

Manifestacija “Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor“ je cijeli protekli mjesec ponudila brojne sadržaje bihaćkog publici. Cilj ove manifestacije jeste da se široj publici predstave moralne vrijednosti koje je promovisao i u životu primjenjivao posljednji Božiji poslanik Muhammed, a.s., s ciljem da se i današnji ljudi ugledaju na te vrijednosti i vrline.

Tokom proteklih mjesec dana Manifestacija se sastojala od redovnih sedmičnih tribina, predavanja o raznim segmentima života Muhammeda, a.s., od radionica za djecu, prezentacija filma za omladinu, konkursa za najbolje literarne i likovne radove za učenike osnovnih škola, te konkurs za najbolju fotografiju za učenike srednjih škola i studente, promocije knjiga, te razna druženja mladih. 

Organizator Manifestacije su institucije Islamske zajednice – Muftijstvo bihaćko, Medžlis IZ Bihać, Islamski pedagoški fakultet, te Udruženje “Život” Bihać, Asocijacija “Iskre” Bihać, CEI “Nahla” Bihać.

(Muftijstvo bihaćko)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related