Bihać i Krajina dobili još jednu hafizu Kur'ana Časnog

Date:

Danas je pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH posljednje ajete napamet proučila Ilma Ogrešević iz Brekovice pored Bihaća i tako stekla časno zvanje hafize Kur'ana Časnog. Ilmin muhaffiz (mentor) u učenju Kur'ana napamet je bio muftija bihaćki i njen profesor u medresi hafiz Mehmed-ef. Kudić. 

Hafiza Ilma Ogrešević (kćerka Safeta i Kade) je rođena 2001. godine u Bihaću. Osnovnu školu je završila u rodnom mjestu Brekovici, a 2020. godine medresu je završila sa prosjekom 5.0 i upisala Fakultat za računarske nauke i inžinjering na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Učesnica je brojnih vjerskih programa na kojima se učio Kur'an, a svoju školu je predstavljala na brojnim takmičenjima i smotrama znanja. Ona je prva hafiza, žena, u Medžlisu IZ Bihać i 6. kandidat muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića koja je položila hifz. 

– Čestitamo Ilmi, njenim roditeljima, muhaffizu, sestri, medresi, džematu, medžlisu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da naša domovina dobije još jednog čuvara Kur'ana Časnog. – stoji u izjavi muftijstva bihaćkog.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related