Bihać: U petak završna svečanost„Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor“

Razne aktivnosti koje imaju za cilj promociju pozitivnih vrijednosti, a koje svoje utemeljene i korijen nalaze u životu posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., su glavni elementi pomenute manifestacije.

Kao i prethodnih i ove godine Bihaćko muftijstvo, Medžlis Islamske zajednice Bihać, Islamski pedagoški fakultet, udruženje Život, ŽEO Iskre i CEI Nahla iz Bihaća pripremaju bogat kulturno vjerski program kao krunu brojnih aktivnosti koje su realizovane u ovom mjesecu – mjesecu rođenja Muhammeda, a.s.

U petak, 15.12.2017. u velikoj sali Kulturnog centra Bihać sa početkom u 19 sati bit će održava završna svečanost na kojoj će učešće uzeti najbolji interpretatori ilahija i kasida. Pored njih, bit će pročitan i svečano proglašen najbolji literarni rad, kao i prikazan najbolji likovni rad kojeg pripremaju djeca – učenici osnovnih škola na temu „Muhammed, a.s., je moj uzor“.

Specijalni gost večeri je prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva koji će održati prigodnu besjedu ovim povodom.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada USK, a partner projekta je Kulturni centar Bihać.

Pozivamo sve vas koji volite lijepu riječ, melodične interpretacije, pametne i mudre savjete da u pomenutom terminu, na pomenutom mjestu i pomenutim povodom budete dio ove velike i blagoslovljene noći.