„Bijesna glista“ u Sisku prva igraonica s halal certifikatom

Date:

Igraonica i salon za rođendane „Bijesna Glista“ u Sisku prva je u Hrvatskoj koja je dobila halal certifikat za takvu djelatnost.

– Halal kvaliteta je zapravo nešto što je dozvoljeno, u prvom redu muslimanima i muslimankama od rođenja do smrti, mada je on danas zapravo globalno prisutan i znači jednu dodatnu kvalitetu. Vi kada uspostavite jedan dodatni sistem kontrole pripremanja i narudžbe namirnica, proizvodnje i pružanja usluge, vi time podižete nivo svog kvaliteta. Radi se o jednom rastućem tržištu i zato se brojne kompanije u Hrvatskoj upravo odlučuju na halal certifikat, kako bi otvorile nova tržišta i pojačale izvoz. Takođe, postoji taj uslužni segment, naročito u turizmu, gdje se nude usluge gostima koji traže halal – rekao je Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvaliteta u Hrvatskoj, koji je certifikat uručio Margareti Horžić i Gabrijeli Johi, vlasnicama Bijesne Gliste.

Pojasnio je da se radi o jednoj novoj djelatnosti s kojom se do sada nisu susretali u halal certficiranju napominjući da im to pričinjava zadovoljstvo jer, kako je rekao, smatra da je odgoj koji Bijesna Glista provodi vrlo važan.

– Ovaj certifikat znači da svi korisnici ovakvih usluga koji žele konzumirati halal, mogu bez ikakvih dodatnih pitanja to konzumirati i koristiti te usluge, i ponovno ističem – ne samo muslimani, nego svi koji žele provjerenu dodatnu kvalitetu hrane i usluga – dodao je Dugonjić.

BIJESNA GLISTA-HALAL CERTIFIKAT 03.jpg - „Bijesna glista“ u Sisku prva igraonica s halal certifikatom
Igraonica i salon za rođendane „Bijesna Glista“ u Sisku

Za Bijesnu Glistu je vlasnica Margareta Horžić rekla da je to osim “rođendaonice” i centar za kreativni odgoj.

– Danas slavimo 8. rođendan i izuzetno nam je drago što smo dobili halal certifikat – dakle to je poseban način ishrane islamskih vjernika i dugo smo radili na tome, to je dio naše poslovne strategije, i pri tome ne mislim samo na dobivanje ovog certifikata, nego na širenje jednog zajedništva i tolerancije na sve kulture i vjeroispovijesti, jer kod nas stvarno dolaze djeca raznih kultura i pripadnici raznih vjera. Djelujemo kao udruga i stalno promišljamo koja je naša poslovna politika i u kojem smjeru želimo ići. Naravno da su najomiljeniji rođendani, no mi želimo zagrebati malo dublje. Tako smo za vrijeme zemljotresa, kada smo vidjeli da su djeca u dosta lošem psihičkom stanju, imali besplatne igraonice koje su se zvale „Igrom protiv panike“ i došle su nam stotine djece koje smo kroz relaksirajuće sadržaje i uz pomoć stručnih saradnika opuštali. Naša poslovna politika ide upravo tim putem i halal je jedan dio toga. Mislim da je to jedna lijepa vijest i jedna kruna našeg nastojanja da napredujemo u svim smjerovima i da kroz djecu širimo toleranciju i informiranost o tome koliko smo isti i različiti – ističe Horžić.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sisak Alem-ef.Crnkić je čestitao vlasnicama na dodijeljenom trogodišnjem certifikatu.

– Čestitam vlasnicama rođendaonice i igraonice koje su pokazale jedan senzibilitet i osjećaj za bogatstvo različitosti i druge kulture koje upražnjavaju svoje vrijednosti i svoje vjerske osjećaje. Ovo je jedan jako lijep iskorak i prekrasan čin, i drago nam je da je naš Sisak koji je u mnogim stvarima prvi, sad i prvi grad s halal rođendaonicom i igraonicom – naglasio efendija Crnkić.

(sisakportal.hr/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related