BIR TV Aktuelnosti: Akcija MIZ Tešanj “Ilmihal kupi i lijepu nagradu zasluži”

Date:

Medžlis Islamske zajedncie (MIZ) Tešanj pokrenuo je akciju pod nazivom “Ilmihal kupi i lijepu nagradu zasluži”, a o podjeli ilmihala za Aktuelnosti BIR Televizije govori Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj.

U razgovoru se osvrnuo se i na broj polaznika mektebske pouke, te je istaknuo da je planirano da svi polaznici dobiju besplatne ilmihale.

Fuad ef. Omerbašić kaže da od djece traže samo da uče, i sutra, kada postanu odgovorni unutar svoje zajednice, da se sjete svog mekteba i mualima.

Kancelarija savjetovališta za brak i porodicu MIZ Mostar počela je sa radom, a nude mnogobrojne usluge. Između ostalog, individualno, predbračno, bračno i porodično savjetovanje. O aktivnostima Odjela za brak i porodicu razgovarali za Aktuelnosti govori koordinatorica tog odjela magistrica Lejla Mezit.

Cilj Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ je okupiti u džematu  žene i djevojke, bilo koje struke i zanimanja, koje žele svojim radom i zalaganjem dati doprinos jačanju džemata, zdrave porodice i društva kroz edukativne, vjerske, kulturne i druge sadržaje i programe.

Odjel za brak i porodicu održao je različite aktivnosti, između ostalog I manifestaciju pod imenom “Zdravlje prije svega.” Osim programa u džematima, Odjel za brak i porodicu nastoji da organizuje posebne programe u javnim ustanovama, udruženjima, centrima i organizacijama sa kojima Islamska zajednica sarađuje.

Viiše u prilogu:

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related