BIR TV: Zuhdija Hasanović o lijepoj riječi (VIDEO)

Date:

U emisiji Poruka vjere, poruka dobra koja se emituje u iftarskom programu televizije BIR, o lijepoj riječi govorio je profesor dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

– U svakoj situaciji moramo biti konstruktivni, tome nas uči Božiji Poslanik, s.a.v.s. Kada želite nešto promijeniti na bolje, ako možete biti konstruktivni, poduzmite to, uradite, maksimalno se angažirajte na tom planu, ako ne možete biti konstruktivni, osaburite, nemojte po svaku cijenu govoriti… to može izazvati samo gore posljedice – ističe prof. Hasanović.

Podsjetio je da vjernika ne smije ništa iznenaditi. Zahvalan je iskreno Allahu dž.š. i u trenucima opuštanja, radosti i sreće. Isto tako je sretan i u trenucima iskušenja jer je cilj svakog iskušenja da ga učini još jačim.

– Ako na takav način shvatamo život, onda smo iskreno zahvalni Allahu dž.š. i na stanjima dobra i na stanjima iskušenja i nedaća – napominje Hasanović dodajući da to pokazuje našu snagu ličnosti.
Sa profesorom dr. Zuhdijom Hasanovićem, dekanom Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, razgovarao je Maid Dizdarević.

Serijal Televizije BIR Poruka vjere, poruka dobra emituje se u iftarskom programu tokom cijelog ramazana a sniman je u auli Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Emisiju uređuju Emira Musa, Edin Hamzakadić, Maid Dizdarević i Amina Svraka.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related