BPK Goražde: Priznanje spasiocima maloljetne sugrađanke

Date:

Mladim Goraždanima koji su prije dvije noći spasili maloljetnu sugrađanku iz nabujale Drine, priznanje će odati Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti BPK-a te kantonalne Uprave civilne zaštite jučer su upriličili prijem za članove Kajakaškog kluba „Buk“ Ahmeda Fazlića i Denisa Rašidovića te policajce Armina Čavrka, Edina Selaka i rukometaša Harisa Fidahića, koji su brzom intervencijom spasili od utapanja 17-godišnju djevojku.

Dosjetljivost i hrabrost Goraždana pokazali su da je te noći bilo važno samo spasiti život maloljetne djevojke i da je to ono što je, kako su i danas istakli hrabri mladići, jedino bitno u cijeloj priči koja je odjeknula širom države.

– Stižu nam samo riječi hvale i podrške za to što smo učinili i svi građani su uz nas. Zaista nismo razmišljali o svom životu jer je bilo bitno da spasimo djevojku. Ponosni smo što je iz grada na Drini, nakon onih loših političkih, konačno otišla i jedan lijepa vijest – kaže kajakaš Ahmed Fazlić, prenosi Fena.

Jučer je naglašeno da je zahvaljujući hrabrom činu mladih Goraždana, drama koja se odvijala te noći u gradu na Drini imala sretan epilog, a osim riječi zahvalnosti ovom prilikom obećana je i podrška Kajakaškom klubu „Buk“ kako bi imao uslove za što masovnije okupljanje svojih članova.

– Ono na čemu smo posebno zahvalni jeste da su oni nama pokazali šta su to prave istinske vrijednosti, a to je zajedništvo i briga o ljudskim životima i da mi treba da se dodatno okrenemo ka boljim uslovima života na području našeg kantona, cijeneći svakog našeg sugrađanina. Ovaj prijem danas smo organizirali da bi im to i lično kazali te na neki način odužili za sve ono što su te noći pokazali, a to je herojstvo koje dokazuje da mi zaista s ponosom nosimo epitet Grada heroja – kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Herojski podvig mladih Goraždana, kako je najavljeno danas, bit će nagrađen i priznanjima koja će im se uručuti na svečanoj sjednici Kantonalnog štaba Civilne zaštite u ponedjeljak, 1. marta.

Priznanje mladim spasiocima odao je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović koji je takođe organizirao prijem tokom kojeg je razgovarano o značaju jačanja i opremljenosti Kajakaškog kluba ”Buk” koji je, kako je naglašeno, bitan segment jedinica Civilne zaštite Grada Goražda. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related