Bratska atmosfera u rukometnoj reprezentaciji

Naši rukometaši među prvima su, od svih učesnika, došli u Katar gdje su učestvovali na pripremnom turniru na kojem su igrali protiv domaćina i reprezentacije Portugala.

Iako bez pobjede u tri dosadašnja meča, najbolji bh. rukometaši su pokazali ono što su željeli, te iskoristili posljednje utakmice da stvore konačni uvid u nedostatke koje još treba doraditi u njihovoj igri. U odličnim uslovima za rad i boravak izabranici Dragana Markovića iskoristiće preostalo vrijeme, još šest dana do prve utakmice protiv Irana, da maksimalno spremni otvore ovaj veliki turnir.

Pored dobre igre, još boljeg zdravstvenog biltena, posebno raduje da u našoj rukometnoj reprezentaciji vlada prava bratska atmosfera. Zmajevi se stalno zajedno druže u holu hotela i drugim zajedničkim prostorijama, zajedno igraju bilijar i učestvuju u drugim zajedničkim aktivnostima, a da je atmosfera u cijeloj reprezentaciji uistinu na zavidnom nivou dokazuje i podatak da selektor i njegovi saradnici objeduju za istim stolom kao igrači, što je rijetkost u većini sportskih kolektiva.

Jedno je sigurno – svi u reprezentaciji sa nestrpljenjem očekuju petak i utakmicu protiv Irana. O nestrpljenju bh. navijača ne treba ni trošiti riječi…

(Reprezentacija.ba)