Brčko: Izgrađena kuća za porodicu Martinović

Date:

Još jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje organizira Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Brčko privedena je kraju u okvitu programa ovogodišnje manifestacije „Ti si ruža džennetska“ posvećene danu rođenja Muhammeda, a.s.

Rukovodstvo MIZ Brčko u srijedu 4. novembra 2020. godine je predalo ključeve novoizgrađene kuće porodici Martinović. Ova porodica živjela je u naselju Islamovac u izrazito starom i dotrajalom objektu.

Obezbijediti im krov nad glavom i pristojne uvjete za život bila je namjera rukovodilaca ovog medžlisa.

U izjavi za medije Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam MIZ Brčko, govorio je o dobročinstvu kao glavnom smislu i vrhuncu čovjekove vjere čemu nas uči i Muhammed, a.s., podsticanjem da ljudima olakšavamo život i činimo ih sretnima.

– Na tragu jednog takvog razumijevanja naše vjere i širine misije Islamske zajednice, mi smo se prije dvije godine odlučili za ovakav jedan projekat baš kada smo realizirali manifestaciju „Ti si ruža dženetska“, položivši kamen temeljac a evo danas, hvala Bogu, uručili smo i ključeve novoizgrađene kuće – naglasio je Gobeljić.

Koordinator Službe za društvenu i socijalnu brigu pri Medžlisu Brčko Sabahudin-ef. Ravkić, pomenuo je finansijske aspekte gradnje ove kuće.

– Dom ovoj porodici započeli smo graditi prije dvije godine, a do ovog momenta investirano je 45.000 maraka, od čega je iz sredstava Medžlisa Brčko izdvojeno 30.000 KM a preostalih 15.000 KM osigurano je donacijama brčanskih privrednika. Preostaje nam još završiti vanjsko uređenje za koje je potrebno obezbijediti 15.000 KM – kazao je.

Uz izraze zahvalnosti Islamskoj zajednici Sadik Martinović potvrdio značaj ovog humanog čina.

– Demobilisani sam borac, nezaposlen. Moja porodica živjela je u jako teškim uvjetima. Ja sam danas radostan čovjek i ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu – kazao je Martinović.

Kako se navodi na zvaničnoj web-stranici Muftijstva tuzlanskog, da bi, pored izgrađene i namještene kuće, osjećaj sreće bio upotpunjen i za tri kćerke Sadika Martinovića pobrinuli su se u MIZ Brčko obezbijedivši im jedan laptop koji će, posebno u vremenu pandemije koronavirusa, biti od pomoći pri rješavanju njihovih školskih zadataka.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related