Brojne aktivnosti Mreže mladih u mjesecu mevluda

Doček mjeseca mevluda prethodne sedmice mladi su obilježili tradicionalnim pečenjem halve i podjelom šerbeta. Brojne su djevojke, članice Mreže mladih, na ulicama naših gradova dijelile ruže, na kojima su ispisane lijepe poruke i hadisi našeg Pejgambera Muhammeda, a.s. 

Na zajedničkim radionicama mladi su birali različite citate iz naših mevluda, koje prezentiraju javnosti putem bilborda i društvenih mreža. 

Teško je najbrojati sve humanitarne aktivnosti Mreže mladih u proteklih desetak dana. U brojnim su džematima mladi posjećivali siromašne, bolesne, kao i druge različite socijalne kategorije u našim džematima. Prilikom posjeta praktičnim primjerom pokazivali su sunnet našeg Pejgambera Muhammeda, a.s. 

{gallery}mresameb:::0:0{/gallery}

Prigodne kvizove za mlade pripremili su članovi Mreže mladih Gračanica i Breza. Druženja i predavanja za mlade organizirana su u Varešu, Starom Gradu, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Kaknju, Vogošći. 

Također, važan segment obilježavanja mjeseca mevluda za Mrežu mladih jesu različiti kulturni i edukativno sadržaji. Mladi su direktno uključeni u pripremanju i realizaciji brojnih tribina, predavanja, promocija. Članovi Mreže mladih Hadžići su za ovaj mjesec pripremili i posebnu predstavu “Jetim”, koju su i premijerno izveli za ovaj vikend.

Kada je riječ o ekološkim sadržajima, treba naglasiti da se Mreža mladih Kiseljak u ovom segmentu posebno istakla. Naime, članovi Mreže mladih Kiseljak su tokom vikenda organizirali akciju sadnje sadnica, te i na ovaj način pokazali sunnet na djelu.