Bugojno: Dr. Terzić obezbijedio besplatne autobusne karte srednjoškolcima

Doktor  Faruk ef. Terzić, Bugojanac koji je na dužnost imama u Norveškoj proveo je akciju na obezbijeđenju četiri besplatne mjesečne autobuske karte za srednjoškolce iz  kategorije socijalno ugroženih porodica.

-Obradovati četiri srednjoškolca, obezbijediti im besplatne autobutske karte u drugom polugodištu u iznosu od po 200 KM je za svaku pohvalu. Medžlis IZ Bugojno na čelu sa glavnim imamom Vehid ef. Arnautom i svojim predsjednikom Harisom Mujićem je dobrim dijelom zaslužan za ovu akciju. Dr. Terzić je na dužnosti imama u jednom džematu u Norveškoj, sakupio je ovaj novac i proslijedio ga na račun Medžlisa IZ Bugojno. Medžlis IZ Bugojno ima svoju Komisijiu za društvenu i socijalnu brigu koja je formirana od strane Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bugojno, koja vodi brigu o socijalnim slučajevima- riječi su Rašid ef. Hubljara, predsjednika Komisije za društvenu i socijalnu brigu pri MIZ Bugojno.

Ističe, da su u posljednje vrijeme realizirali nekoliko veoma uspješnih akcija na humanitarnom planu, počev od podjele kurbanskog mesa i paketa, do obilaska porodica koje su u veoma teškom zdravstvenom stanju.

      -Ovih dana sređujemo spiskove po džematima u kojima su registrovani socijalni slučajevi, a potvrđeni od strane Centra za socijalni rad i džematskih odbora- kaže na kraju ef Hubljar.