Bukvić dobitnik malezijskog priznanja ‘Alumni Laureate Award’

Date:

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić dobitnik je međunarodnog priznanja “Alumni Laureate  Award” Internacionalnog islamskog univerziteta iz Malezije.

Ovaj univerzitet je jedan od najprestižnijih univerziteta u Aziji, koji trenutno pohađa 28.000 studenata, saopćeno je iz BBI-a. 

Priznanje dodijeljeno predsjedniku Uprave Bosna Bank International velika je čast i za Bosnu i Hercegovinu. Naime, Bukvić je jedan od tri izabrana dobitnika u konkurenciji od stotinu hiljada alumnista ovog prestižnog univerziteta i jedini Bosanac i Hercegovac koji je počašćen ovako velikim priznanjem.

Milenko Rajlić, savjetnik u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru, primio je ovu prestižnu nagradu uime  Bukvića, a priznanje je uručio rektor Univerziteta – profesor emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak. 

Bukvić je osim u Maleziji obrazovanje sticao u Japanu i Engleskoj na IUJ, LBS (London Business School) i na “University of Oxford”. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH.

Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom i prvog Sarajevo Halal Faira. Za doprinos unapređenju ekonomskog ambijenta Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.

(Fena)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related